Wie zijn wij?

Volleybalvereniging Mytilus is een sfeervolle vereniging waar op een gezellige, maar prestatieve, manier het balletje rond gespeeld kan worden.

Momenteel telt volleybalvereniging Mytilus twee herenteams, twee damesteams en een recreanten team. Onze jeugd groeit met de jaren. Onder leiding van de jeugdcoördinator worden trainers en assistent trainers gemotiveerd.

Sinds de start van het seizoen 2019-2020 kan er ook balvaardigheids training gevolgd worden (4 tot 6 jarigen). Vanaf 6 jaar kom je bij de mini’s (t/m 12 jaar), daarna ga je automatisch naar de aspiranten (13 t/m 17 jaar). Vanaf 18 jaar speel je bij de ‘senioren’ en last but not least, we hebben een leuke groep enthousiaste recreanten die niet zo nodig meer in Nevobo-verband hoeven te volleyballen, maar het gewoon leuk vinden om regelmatig een balletje te slaan. Een aantal hiervan spelen mee in de recreatieve volleybalcompetitie op de zaterdagmorgen!

Iedereen is van harte welkom om mee te trainen bij onze vereniging. Je mag drie keer kosteloos mee trainen. Wij hopen natuurlijk dat je het zo leuk vindt, dat je besluit lid te worden van volleybalvereniging Mytilus in Goes. Inschrijven kan hier.

Geschiedenis van de volleybalvereniging Mytilus.

De geschiedenis van Mytilus gaat al ver terug naar 1973. De verenigingen EGVC (Eerste Goese Volleybal Club) en Egaspo (Ellewoutsdijk) besloten te fuseren naar de vereniging Blok’73. 8 jaar lang zijn de verenigingen samen opgetrokken tot er werd besloten om Blok’73 te fuseren met Ovisa (Onze Volleybal Is Steeds Actief) uit Wolphaartsdijk. En daar is de naam Mytilus ontstaan.

Wist je dat? EGVC is opgericht vanuit de schoolvereniging Astra van het CLVZ (Christelijk lyceum voor Zeeland) de voorloper van het huidige Ostrea Lyceum.

Reden voor de fusie in 1981 was dat de vereniging Blok ’73 veel oudere leden had, terwijl Ovisa veel jeugdleden had. Dit werd gezien als een mooie samenwerking naar de toekomst. Na de fusie was Mytilus een bloeiende vereniging van ongeveer 250 leden.

Ook Mytilus heeft last gehad van een teruglopend ledenaantal, maar we zijn dan ook heel trots dat we de samenwerking voor onze jeugdafdeling hebben gezocht met VVS’92 in Vlissingen. Hierdoor groeit onze jeugd hard en betekent dit weer doorstroom naar de senioren. Ook werken de dames samen met VV Bok (Kapelle) waardoor hier iedereen op zijn eigen niveau kan spelen.