Gezocht Bestuursvoorzitter & Penningmeester

Nieuwsbrief December 2017

Mytilus nieuwsbrief december 2017

Agenda

 • Oliebollentoernooi: 29 december 19:00 tot 23:00
 • Algemene leden-vergadering: 9 januari van 20:00 tot 21:00 daarna tot 22:00 mix wedstrijden
 • Sportroute Pontes: 15, 22 en 29 januari van 12.45 tot 15.15 uur.
 • Classic Beach Tour 10 t/m 13 mei
In deze nieuwsbrief

 • Sportroute pontes
 • Oliebollentoernooi
 • Tellen en afmeldingen
 • Jeugd
 • Algemene leden vergadering
 • Club van 100
 • Functies en scheidsrechters
 • Classic beach tour
 • Blessurepreventie

TRAINERS GEZOCHT!

1. Sportroute Pontes

Mytilus doet mee aan de sportroute van Pontes, de lessen zijn bedoeld om leerlingen van 12 en 13 jaar kennis te laten maken met onder andere volleybal. De volleyballessen op Pontes zullen plaatsvinden op 15, 22 en 29 januari van 12.45 tot 15.15 uur. We zoeken nog trainers voor 22 en 29 januari, die samen met de gymleraar een kennismakingsles willen geven. Er ligt een kant- en klare trainerscyclus. We rekenen erop dat het Mytilus nieuwe leden oplevert, het is altijd goed om die leeftijdsgroep kennis te laten maken met volleybal!

2. Oliebollentoernooi vrijdag 29 december in het Omnium te Goes

Het toernooi start om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur
Graag de klasse aangeven bij inschrijving:
• A. Heren 2e klasse en hoger
• B. Heren recreatie
• C. Dames 2e klasse en hoger
• D. Dames recreatie
(Gemengde teams kunnen inschrijven als een herenteam)

Per e-mail aanmelden: remcosijp@zeelandnet.nl of dinsdag tijdens de training aan Remco Sijp af te geven!

De kosten bedragen € 10,- per team. Inschrijfgelden dienen gelijktijdig met de teamopgave te

worden overgemaakt op rekening NL42RABO0320524353 t.n.v. V.V. Mytilus Goes, onder

vermelding van Duo-toernooi en teamnaam.

Sluitingsdatum: zaterdag 23 december 2017.

Programma’s zijn op de speeldag vanaf 18.30 uur in de sporthal af te halen.

Het inschrijfformulier is ook te vinden op: www.mytilus.nl

3. Tellen is niet bellen!

Tellen lijkt een suf klusje, maar samen met de scheidsrechter ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de wedstrijd. Dat betekent tijdens het bellen geen mobiel in de hand!

Want hoe zou jij het vinden als jouw team een punt scoort en de teller is aan het appen en vergeet er een punt bij te tellen?

4. ALV 9 januari 2018

Graag nodigt het bestuur leden en ouders van leden uit voor de Algemene Leden-Vergadering op 9 januari 2018 in het Omnium te Goes om 20.00 uur. Na afloop van de ledenvergadering vindt er van 21.00 t/m 22.00 uur een gezellig Mix-toernooi voor alle senioren (heren 1,2, dames 1,2 en recreanten) plaats! Inschrijving is niet nodig, gewoon volleyballen met z’n allen!

5. Afmelden wedstrijden en boetes

We merken dat er bij sommige teams te laat wordt afgezegd voor de wedstrijden. Aan het begin van de competitie krijgt u de lijst met opgave voor het rijden en het afzeggen van wedstrijden. Dit doen we bewust om te voorkomen dat we op het laatste moment nog moeten gaan schuiven met spelers (en kaarten en shirtjes etc). De volleybalbond hanteert regels voor het spelen van wedstrijden. Zo moet je minimaal starten met 5 spelers in de laagste poules en mag je eindigen met 4 spelers. In de hoofdklasse, waar nu een aantal teams van ons gaan spelen, moet je minimaal starten met 6 spelers en moet je eindigen met 5 spelers.

Gebeurt dit niet dan krijgt het betreffende team 5 punten in mindering, € 50,- boete voor de vereniging en de wedstrijd moet toch nog gespeeld worden. Afzeggen of verplaatsen van een wedstrijd mogen wij als vereniging tot drie weken voor de geplande wedstrijd doen.

Ook het spelen van spelers zonder kaart levert de vereniging een boete op. Evenals invoeren van coaches zonder nevobonummer, fluiters zonder licentie of tellers zonder nevobonummer. En dat willen we toch graag voorkomen. Contributieverhoging om de boetes te kunnen betalen kan toch niet de bedoeling zijn.

Nu hebben we dit bij twee teams een aantal keer aan de hand gehad en dat is voor de spelers, coaches en trainers die wel kunnen niet prettig. Volleybal is tenslotte een teamsport en samen sta je sterk.

Dus nogmaals het verzoek om uiterlijk drie weken voorafgaand aan de wedstrijd door te geven (bij je coach) welke wedstrijden je afwezig bent zodat we hier voortijdig op kunnen anticiperen.

6. Eerste seizoenshelft Jeugd

Na de kerstvakantie start de 2e seizoenshelft voor de jeugd. Zodra de indeling en de wedstrijden bekend zijn, ontvangt u weer de schema’s en maken we de rijroosters weer in orde.

De eerste helft bestond vooral uit het leren van nieuwe systemen, wennen aan je nieuwe team en krijgt core stability steeds meer een plaats in de training.

De trainingen op vrijdag worden steeds drukker bezocht en een enkeling volgt de training van Deltalent op de woensdagmiddag/avond. Ook zeer leerzaam. (Doel: werken aan je eigen talent).

Mytilus JB1 heeft een 6e plaats behaald in de competitie, VVS JB1 (combi) en VVS JC1 zijn op een vijfde plaats geëindigd. Mytilus JC1 (combi) is 4e geworden en er zijn 3e plaatsen voor Mytilus JB2 en VVS JB2.

Allemaal gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

8. Vacante functies

De jeugdcommissie en de technische commissie kunnen nog iemand gebruiken in hun team. Voor vragen over de commissie en haar taken, kunt u terecht bij Ellen Schulte en Anke Rühl.

Tevens is het bestuur op zoek naar een teamlid die het aanspreekpunt voor de senioren wil zijn. Het bestuur wil graag de communicatie verbeteren met de teams en een aanspreekpunt zou daarbij behulpzaam kunnen zijn.

9. Scheidsrechter

Inmiddels zijn er 3 leden bereid om deel te nemen aan de vervolgcursus voor scheidsrechters. Maar we zijn op zoek naar nog 3 leden, zodat de taak van scheidsrechter wordt verdeeld over meer personen. We willen immers voorkomen dat we een boete krijgen door het inzetten van leden, die wel de kennis hebben maar niet de juiste diplomering. Voor meer informatie kunt u terecht bij Remco Sijp of info@mytilus.nl

Na de kerstvakantie wordt er een instaptoets georganiseerd voor de B-jeugd.

10. Save the Date 10-11-12-13 mei

De Classic Beach Tour komt in Vlissingen en Mytilus kan een bijdrage voor de clubkas verdienen door te helpen bij de wedstrijden en de opbouw van de volleybalvelden. Vooral gezellig doordat er teams vanuit heel Nederland komen om recreatief alswel professioneel te beachen! Reserveer dus deze dagen om zowel met jouw team mee te doen aan de wedstrijd, als om een dag te helpen bij de organisatie van dit super zomertoernooi op het Vlissingse strand!

11. Blessurepreventie

Tijdens de warming up zal de komende periode speciale aandacht worden besteed aan blessurepreventie. Door een specifieke warming-up wordt blessure bij de knie voorkomen bij de groep van 12- tot 18-jarigen. Ook zal een fysiotherapeut de les bijwonen en mogelijk een opname maken om de leden en trainers te helpen bij het voorkomen van onnodig blessureleed.

TRAINERS  GEZOCHT

Vanaf het begin van dit seizoen is Mytilus op zoek naar trainers voor verschillende teams, op verschillende niveau’s en op meerdere locaties. Graag aanmelden bij Ellen Schulte of Klaas Sijp.

Mytilus wenst u een voorspoedig en blessure vrij Nieuwjaar!

Digitaal wedstrijd formulier instructies

beste volleyballers trainers coaches van mytilus,

 

zoals je wellicht vernomen heb is het verplicht om wedstrijden vanaf het aanstaande seizoen digitaal te tellen. nu willen we het liefst dat iedereen een account zelf maakt op www.nevobo.nl
klik op registreren en vul hier je gegevens in (mailadres e.d.).

zodra je geregistreerd bent op de nevobo site kun je voortaan ook wedstrijden digitaal tellen vanaf je eigen account.

klik op onderstaande link voor instructies om een eigen account aan te maken.

digitaal wedstrijd formulier account aanmaken

veel succes !

Nieuwe team indeling voor het seizoen 17-18 (senioren)

Hallo allemaal,
Het huidige seizoen loopt op zijn einde maar we zijn volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.
In de bijlage vinden jullie de nieuwe indeling voor het seizoen 17-18.
Voor de dames is de indeling helder. We proberen dames 1 in de 2e klasse te plaatsen maar dat is afhankelijk van de beschikbare plaatsen in de 2e klasse. Hierover krijgen we nog uitsluitsel van de volleybalbond. Martijn de Graaff zal dames gaan trainen en we zijn nog bezig met een andere trainer maar dit is nog niet 100% vastgelegd. (Mochten er nog meer gegadigden zijn dan horen we het graag).
Voor de heren zijn er 2 opties benoemd. Dit heeft te maken met de voorkeuren van de teams en de trainers voor 3 heren teams (unanieme voorkeur). Dan kunnen we de niveaus beter spreiden en krijgen we een doorgaande lijn. Echter hiervoor komen we 3 tot 4 spelers te kort. Nu hebben we preventief 3 teams bij de bond opgegeven. Dit kunnen we voor 1 juli kosteloos veranderen. Aan jullie allen het verzoek om eens rond te vragen of je nog spelers weet die ons kunnen versterken. Met name voor de 1e en 2e klasse zouden we uitbreiding kunnen gebruiken. Als er geen spelers bijkomen dan zal optie 2 definitief worden. Joop Dees zal gedeeltelijk heren 2 en 3 (met jeugd) trainen geven. Voor heren 1 zijn we nog op zoek naar een trainer. Suggesties hiervoor zijn ook welkom.
Uiteraard gaan we ervan uit dat iedereen blijft spelen, maar mocht je van mening zijn dat je met de huidige indeling toch je lidmaatschap moet opzeggen dan verlengen we de opzegtermijn van 1 juni tot uiterlijk 7 juni a.s. zonder dat je dan het volgende half jaar nog lidmaatschapskosten betaald. (afmelden via de website)
Groetjes Ellen Schulte
Namens de tc en het bestuur
Klik op de links om indelingen te zien voor volgend seizoen:

Classic Beachtour hulp gevraagd V.V. Mytilus

Hoi allemaal.
Willen jullie de volgende tekst onder jullie teamgenoten rondmailen…. We kunnen hiervoor geld ontvangen voor de clubkas. Altijd welkom! en een superleuke ervaring.

Op 27 en 28 mei wordt de Classic Beachtour georganiseerd op het strand op de boulevard in Vlissingen. Ruim 40 velden en eredivisievolleybal zal daar te zien zijn. Wij zijn als vereniging gevraagd om onze medewerking te verlenen bij dit evenement. Hulp bij de opbouw van de velden op vrijdag op 26 mei vanaf 15:00 tot ca 21:00 (20 personen). Hulp bij de wedstrijdtafel op zaterdag 27 mei vanaf 09:00 tot ca 21:00 (in 2 groepen van 5 personen) en zondag 28 mei vanaf 09:00 tot ca 18:00 3 personen). En weer afbouwen op zondag 28 mei (10 personen vanaf 16:30 totdat alles opgeruimd is).

Alle vrijwilligers zullen beloond worden met een clinic van Dirk Boehle. Een onwijs leuke ervaring met gratis eten en drinken voor de helpers en ….. het levert ook nog wat op voor de clubkas. Redenen genoeg om massaal te komen helpen. Opgeven bij Ellen zo snel mogelijk via schulte@zeelandnet.nl en uiteraard zijn ouders ook vrij om te helpen.

Voor meer info over het programma zie http://www.zeelandbeachclassics.nl.

Groetjes Ellen

Het 21e s.v. HHK recreatief volleybal toernooi 2017

Uitnodiging voor: (het formulier staat ook onder activiteiten->Toernooien)

Het 21e s.v. HHK recreatief volleybal toernooi

 

Een avondje volleyballen, afgesloten met gezellig hartig- en zoete taart eten

 

Datum:            Donderdag  18 mei 2017.

Plaats:              Omnium te Goes                           Aanvang: 19.00 uur

Voor  wie:       Er wordt gespeeld in twee poules. Een dames- en een heren(gemengde) poule.

 

Aanmelden:     Voor 05 mei 2016,

Bij:                  Thérèse de Leeuw: E-mail:  theresedeleeuw@gmail.com

(Of opsturen van onderstaand inschrijfformulier)

                        U ontvangt van ons altijd een bevestigingsmail,

U bent pas ingeschreven als u die bevestigingsmail ontvangen hebt!!

 

Kosten            25 euro per team. Overmaken op bankrekeningnr. NL18 RABO 032.05.23.233 t.n.v.  S.V.HHK o.v.v.  HHK-toernooi 2015 . Vermeld ook je verenigingsnaam

(Inschrijving geschiedt door betaling)

Aan Thérèse de Leeuw

Oude Rijksweg 12

4472 ag ’s Heer Hendrikskinderen

 

Naam Team(s)

 

 

1 _______________________________________________   (dames/heren *)

 

 

2_______________________________________________     (dames/heren *)

 

 

Contactpersoon is

 

Naam:_____________________________________

 

Adres:______________________________ E-mail.____________________________

 

 

Woonplaats:___________________________________  Tel ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________

 

(*) doorhalen wat niet van toepassing is